Het stappenplan

STAP 1: 

AFDRUK VAN DE BOVEN- EN ONDERKAAK

Tijdens de eerste afspraak wordt er door de behandelaar een afdruk gemaakt van uw boven- en onderkaak. Naar aanleiding van deze afdruk kan er een individuele kunstharslepel worden gemaakt die perfect op uw kaak past.

STAP 2:

INDIVIDUELE AFDRUK VAN DE BOVEN- EN ONDERKAAK

Tijdens de tweede afspraak wordt er door de behandelaar nogmaals een afdruk gemaakt van uw boven- en onderkaak. Deze speciaal op maat gemaakt gebitslepel wordt voorzien van een siliconenpasta en in uw mond geplaatst. Na het uitharden van de past hebben wij een precieze afdruk van uw kaak.

STAP 3: 

DE BEETBEPALING

Tijdens deze afspraak wordt gekeken hoe uw boven­ en onderkaak ten opzichte van elkaar staan. We noemen dit de beetregistratie of beetbepaling. Na het bepalen van de juiste hoogte worden de waslagen aan elkaar bevestigd. Tevens wordt de vorm, stand en kleur van de te plaatsen tanden en kiezen bepaald.

STAP 4:

DE PAS FASE

Uw klikgebit is bijna klaar! De tanden en kiezen zijn al in de waslagen geplaatst. Tijdens deze afspraak kijkt uw behandelaar hoe de prothesen op elkaar passen en uw gezicht opvullen. U kunt nu ook zelf de vorm, kleur en stand van de tanden bekijken. De tanden en kiezen staan nog in een wasopstelling en elke wijziging is nu nog mogelijk! Wees dus kritisch op dit moment.

STAP 5:

PLAATSEN

Gefeliciteerd, uw klikgebit is klaar! ‘Vandaag’ worden de afdekschroefjes van de implantaten gehaald en wordt de constructie geplaatst waarop de gebitsprothese ‘vastklikt’. Tijdens deze afspraak krijgt u instructie over hoe u uw nieuwe klikgebit het beste kunt reinigen. Het is heel belangrijk dat u de implantaten en verbinding goed schoonhoudt. Volg daarom alle instructies goed op. Tevens krijgt u instructie hoe u uw klikgebit moet in-­ en uitnemen. Tot slot zullen wij een afspraak met u inplannen bij onze mondhygiëniste. Alles voor een prachtige glimlach!

Is er destijds een normale gebitsprothese aangemeten? Dan wordt ook deze tijdens stap 5 geplaatst! U zult tevens instructies krijgen hoe het gebit goed schoon te houden. Daarnaast nodigen wij u graag uit voor nóg een intake na een periode van minimaal 6 maanden. Tijdens deze afspraak kijken wij samen met u of u inmiddels al in aanmerking zult komen voor implantaten en het klikgebit!