De eerste stap naar een klikprothese

Heeft u een los kunstgebit en wilt u meer weten over implantaten met een klikprothese?

Het klikgebit

Een klikgebit wordt op twee of meer implantaten in uw mond vastgeklikt. Deze implantaten, die eruit zien als schroefjes, worden in het kaakbot geplaatst ter vervanging van de tandwortels. Daarna voegen we in de meeste gevallen een stegverbinding toe: een staafje dat de implantaten en de prothese verbindt. Het klikgebit zit dus stevig vast in de mond, maar kan wel makkelijk verwijderd worden. Mensen met een klikgebit kunnen hierdoor lachen en praten zonder de constante angst dat ze hun gebit zullen verliezen. Bovendien kan er weer makkelijk gekauwd en gebeten worden. Eten wordt dus een stuk prettiger!

Een klikgebit voorkomt dat het kaakbot verder slinkt, waardoor uw gezicht de natuurlijke vorm behoudt en de pasvorm goed blijft. Er ontstaan daardoor geen vervelende drukplekken. Het dragen van een klikgebit is dus geheel pijnloos.

Hoe onze procedure eruitziet

Herkent u zich in (één van) de onderstaande punten? Dan is een klikgebit zeker wat voor u:

 

  • Uw eigen gebit is in slechte staat en u bent op zoek naar een permanente oplossing, zonder het comfort en gevoel van een natuurlijk gebit te verliezen.
  • U heeft een gewoon kunstgebit, maar deze heeft geen goede pasvorm meer, waardoor u moeite heeft met praten, lachen en eten.
    Uw kaakbot slinkt in een rap tempo waardoor u steeds verder dicht kunt bijten, uw mondhoeken steeds meer gaan hangen en u steeds meer last krijgt van een ingevallen gezicht.
  • U proeft steeds minder goed en/of heeft last van misselijkheid doordat uw kunstgebit tegen uw gehemelte aandrukt.

Zijn bovenstaande punten (nog) niet op u van toepassing? Ook voor een normaal kunstgebit kunt u bij ons terecht.

 

We begrijpen dat het kostenplaatje van invloed is op uw keuze. Tot voor kort was het normale kunstgebit dan ook de meest voor de hand liggende optie, omdat deze standaard werd vergoed. Gelukkig komt daar nu verandering in en wordt een vergoeding voor het klikgebit steeds toegankelijker.