Van eigen tanden naar een volledige kunstgebit

Is de conditie van uw gebit te slecht om het nog te behouden? Wij kunnen dan een goed passende prothese voor u maken. In deze folder leggen wij uit hoe dat in zijn werk gaat:

We weten dat dit veel is om te verwerken, dus we willen u er doorheen helpen. Wees gerust, al meer dan drie miljoen Nederlanders zijn drager van een volledige gebitsprothese.

Het kunstgebit

Het eerste kunstgebit dat na het trekken van alle tanden en kiezen gelijktijdig in de mond wordt geplaatst wordt ook wel de immediaatprothese genoemd. De prothese werkt als een wondverband. Het zorgt ervoor dat de wonden dichtgedrukt worden en de bloeding stopt.

Totdat uw tandvlees volledig genezen is, moet u een tijdelijke kunstgebit dragen. Deze prothese ziet er hetzelfde uit als een definitieve prothese. De kaak zal in de eerste maanden behoorlijk gaan slinken. Dat is de reden dat de prothese na een maand of 3 opgevuld moet worden en er moet een nieuw definitief gebit gemaakt moet worden na circa 12 maanden. Vaak komt u daarna in aanmerking voor vergoeding van implantaten voor een klikgebit.

Kosten

Om allereerst te achterhalen hoeveel tanden en/of kiezen u nog heeft, hebben wij een röntgenfoto nodig. Aan de hand daarvan kunnen wij een begroting opstellen.

Let op! De kosten voor een röntgenfoto en de kosten voor het trekken van uw tanden en/of kiezen vallen niet in de basisverzekering.

De immediaatprothese wordt 75% vergoed vanuit de basisverzekering en valt onder het eigen risico.

Hoe onze procedure eruitziet

Totdat uw tandvlees volledig genezen is, moet u een tijdelijke kunstgebit dragen. Deze prothese ziet er hetzelfde uit als een definitieve prothese. De kaak zal in de eerste  maanden behoorlijk gaan slinken. Dat is de reden dat de prothese na een maand of 3 opgevuld moet worden en er  moet een nieuw definitief gebit gemaakt moet worden na circa 12 maanden. Vaak komt u daarna in aanmerking voor vergoeding van implantaten voor een klikgebit.

Heeft u vragen? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen.